fNIRS Workshop

Venue

Physiology Department First floor seminar room: F122D 26 Innovation Walk, Monash University Clayton, 3800, VIC

Date 23rd August 2023

Hosted by

Assoc. Professor Farshad Alizadeh Mansouri Monash University

Workshop Program

| 9:00-10:30am | Session 1: Advanced (intro) to fNIRS (1h 30 min) Dr. Mahipal Choudhary Introduction to fNIRS High-density fNIRS: from topography to tomography Concurrent peripheral physiology measurements Multi-modal integration |
|----------------|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| 10:30-10:45am | Morning Tea (15 min) |
| 10:45-11:15am | Session 2: User presentations (30 min) Dr. Mehrnaz Shoushtarian (Bionics Institute) |
| 11:15am-1:15pm | Session 3: Hands-on session (2 hrs) Dr. Mahipal Choudhary and Agnieszka Iwasiw From idea to data collection (montage design to setup) Hyperscanning High-density fNIRS |
| 1:15-2:15pm | Lunch (1h) |
| 2:15-4:00pm | Session 4: Data analysis (1h 45min) |

Dr. Mahipal Choudhary

· fNIRS data analysis with the Satori analysis platform

Sponsored by

NIRX and

Dr. Mahipal Choudhary

Senior scientific consultant at the NIRx Berlin office since 2018. As the scientific consulting team lead, his work revolves around ensuring users' research questions and future plans are translated into the right equipment choices.

With a background in Biomedical Engineering and a Ph.D. in Neurophysiology, his past academic pursuits have mostly been about the development of biomedical instrumentation and its application to the real world.

Dr. Mehrnaz Shoushtarian

Graduated with a PhD in Biomedical Engineering from Monash University, she has worked in both research (Monash Health, Eastern Health) and industry (Cortical Dynamics, Hearing Cooperative Research Centre).

Dr. Shoushtarian's research has focused on measurement and processing of physiological signals using conventional and novel recording techniques and use of research outcomes for development and commercialisation of medical devices.

Her focus involves using functional near-infrared spectroscopy (fNIRS) and other physiological measures, to develop objective measures of tinnitus.

Register Now: https://bit.ly/fNIRS-AUG2023-Workshop